Jasmin Mao Jian BIO Green Tea

Organic Green Tea

Karakter

Zoete - full body en langdurige smaak

Gram / liter

12 gram

Intrektijd

2 min.

Temperatuur

80 Graden Celcius

ACHTERGROND

 

Deze delicate thee bladeren uit het Yunnan gebergte zijn op smaak gebracht met verse organische jasmijn bloemen uit Hubei Provincie.   De organische fabriek staat in Guangxi Hengxian.

Yunnan is de meest zuidwestelijke provincie in China.  Guanxi ligt ten Oosten hiervan.  Yunnan is China’s meest diverse provincie, zowel biologisch als cultureel.  De provincie kent met sneeuw bedekte bergen alsook tropische omgevingen.  Door deze diversiteit kent zij een uitgebreid spectrum aan dier- en vegetatie soorten.  Hubei is een meer centraal gelegen provincie ten noorden van het Dongtingmeer. 

De benaming Mao Jian reflecteert de vorm van de thee.  Mao betekent klein grind wanneer gebrouwen en jian refereert naar de scherpe, vol jonge bladeren.  Deze thee behoorde in het verleden tot de 10 beste thee’s van China.  De beste tijd van oogsten is eind april.  In China noemt men het “Yu Qian Tea” wat zoveel betekent als geoogst in de vroege lente.  De thee is dan ook vrij zeldzaam maar jong en vers gezien vele thee soorten later in het jaar geoogst worden. 

Jasmijn is een bloemige plant van de olijf familie Oleaceae.  De volledige benaming is Jasminum Officinale.  Dit laatste betekent ‘bruikbaar in de geneeskunde’.  Als kruid wordt het vaak ingezet bij dermatologie als desinfecterend of ontstekingsremmend. 


Daarbij heeft het anti-virale eigenschappen.  Het wordt eveneens vaak ingezet bij aromatherapie vanwege zijn aangename geur.  Het aroma van Jasmijn wordt omschreven als rustgevend.


Deze thee is een ware delicatesse met olijfgroene, grote en licht gekrulde bladeren. De toegevoegde sporen van de jasmijn bloem geven de thee een iets zoetere smaak met een heerlijke geur.

reacties

"Lekker verkwikkende thee. Ik kan deze thee een hele dag door drinken. Zachte smaak en heerlijke geur."
Tony
Taiji lesgever
"Ik krijg altijd complimenten van mijn vriendinnen als ik deze thee serveer. Geef toe. Altijd fijn!"
Anny
Gepensioneerd Verpleegkundige
"Ik heb altijd wel al gehouden van Jasmijn, maar de combinatie met deze groene thee is echt geweldig."
Ellen
Voedingsdeskundige
"Soms drink ik deze een hele dag door. Zeker als ik lange uren achter de pc moet zitten. Heeft een goed effect op mijn concentratie."
Deborah
Onderwijzeres
0
Aantal x verkocht
Waardering
4.2/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0