Let's make it nourishing

Welkom

Kruidengeneeskunde is zowat de oudste vorm van geneeskunde die er is.  De natuur biedt je een rijk pallet aan elementen waarmee je de gezondheid kunt ondersteunen, ziekte kunt voorkomen of zelfs oplossen.

 

Om goed met kruiden te leren werken is het belangrijk dat je gaat ervaren wat voeding met je doet.  Begin daarom steeds met met simpele kruiden die je in het eten kunnen verwerken. 

 

lepeltjes met allemaal kruiden in een kleurrijk pakket
jonge chinese dame die thee plukt met een manje op de rug

Hong Zao of wel Fructus Jujubae is bij ons gekend als rode dadel.  Het is een super populair ingrediënt binnen de Chinees Medische keuken vanwege zijn bloed voedende en qi versterkende werking.

LEES MEER          KOPEN

Goji bessen zijn besjes die in gedroogde vorm als superfood verkocht worden. De laatste jaren zijn ze steeds populairder maar zijn unieke werking was binnen de Chinese geneeskunde natuurlijk al veel langer bekend.

LEES MEER             KOPEN

Deze Biologische mung bonen hebben lichtzoete smaak en staan binnen de Chinese geneeskunde met name bekend om hun hitte klarende werking.  Westers gezien zitten ze dan weer boordevol vezels en vooral eiwitten.

LEES MEER           KOPEN

Heerlijk biologische azuki bonen met een zoet-nootachtige smaak.  Vanuit Chinese geneeskunde zijn ze met name bekend om hun damp verdrijvende werking.  Westers gezien erg voedzaam wegens zijn rijke bron aan koolhydraten en eiwitten.

LEES MEER           KOPEN

Gierst is een groep van graangewassen met kleine korrels, die tot de grassenfamilie behoort.  Als je gierst vergelijkt met andere granen (rijst, haver) en pseudo-granen (quinoa, boekweit, amarant), dan loopt gierst voorop als het gaat om mineralen en sporenelementen – vooral vanwege de grote hoeveelheden ijzer en magnesium.

KOPEN

Gember wordt zowel in thee, voeding als medicinaal gebruikt.  De poeder vorm zorgt ervoor dat je het met alle gemak in allerlei gerechten kunt inzetten.   Wel zo makkelijk.

KOPEN

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0