Recepten

Een leidraad voor het klaarmaken van de lekkerste gerechten.  Voedzaam en effectief.  Wees creatief – denk na – en wees vrij om je eigen kleur te geven.

Congee

Laat twee bekertjes rijst in het water weken de avond ervoor. Was de rijst de volgende dag goed. Kook de rijst met zes bekertjes water. De bedoeling is dat het een papje wordt. Je kunt af en toe wat water toevoegen als je merkt dat het te droog wordt. Het kookproces duurt ongeveer 2u. Je begint met hoog vuur, zodra het kookt zet je het vuur op de laagste stand.

 

Vervolgens kun je zelf de topping kiezen. Fijn gesneden gember en bosui zijn het meest gebruikelijke. Een heerlijk ei erbij of wat kip.  Voeg peper en zout toe naar smaak. 

 
Optioneel: de rijst koken in zelfgetrokken bouillon voor nog meer smaak. 
 
1 beker rijst
6 beker water
bosui / lenteui
gember
peper en zout
gebakken ei

Ochazuke

Zet de gekookte rijst in een serveerkom en leg de zalm er op.  Sprinkel wat sesamzaadjes en lenteui.  Het gebakken ei komt als een dakje bovenop.  Voeg groene thee bij tot de rijst half bedekt is.  Eventueel wat sojasaus erbij.

 

1x kom leftover rijst van gebroken rijst

1x gerookte zalm

1/2 kopje lenteui
1 theelepel sesamzaad
1x norivel zeewier
1 gebakken ei
1 theelepel sojasaus

Havermout
Special

Kook de havermout, lijnzaad en amandelmeel gedurende vijf minuten in sojamelk. 1/5 theelepel kurkuma poeder toevoegen.  Voeg in de laatste minuut de goji bessen toe.  Laat het afkoelen.  Snij een halve appel  in stukjes en hak de amandelen.  Voeg deze toe aan de havermoutpap.

 

2 eetlepel havermout

2 eetlepel lijnzaad

1 eetlepel amandelmeel

200 ml sojamelk

Appel

Handje amandelnoten

Kurkumapoeder

Biologische Goji bessen


Millet / Gierst

2 handjes gierst & 1 handje gerst

Week ze een avond van te voren in water.
Was ze de volgende onder koud water.
 
Breng de gierst en gerst samen aan de kook. Voeg genoeg water toe zodat alles goed onder water staat, maar niet te veel. Zet het vervolgens op laag vuur en kook het 30min. Doe de deksel bovenop. 
 
Rasp vervolgens een halve wortel en voeg deze toe in de pan na 15min.
Voeg 1 el miso toe en roer het goed door totdat het oplost in het water. Zorg dat het niet aanbrandt, want tijdens het kookproces wordt er veel water opgenomen. Voeg evt nog wat water toe. Roer tussendoor goed. 
 
Proef of het na 30min alles zacht is. Zo niet kun je het vuur uitzetten en met deksel op laten stomen voor 5min. 
 
Als topping kun je bosui, gojibessen of walnoten gebruiken. 
Have no product in the cart!
0