Chi Xiao Dou – Azukibonen

Chi xiao dou bio

smaak

Zoet / Zuur

Meridiaan

Hart / Dunne Darm & Mild

standaard dosering

9-30 gram

Temperatuur

Neutraal

ACHTERGROND

Dit product wordt veelal ingezet bij damp hitte syndromen.  Zowel damp als toxines zijn goed te bestrijden met dit product.  Je kunt het in allerlei gerechten gebruiken.  Vaak dien je de bonen eerst een nachtje te laten weken in een kommetje water.  Op die manier worden ze wat zachter. 

Ze worden ook wel eens in thee gebruikt.  Hier dien je de bonen in de wokpan te gooien op een zacht vuurtje zodat ze open breken.  Daarna doe je ze in de thee.

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.  Zo worden ze bv. gebruikt om ijsjes te maken.  Om BaPao mee te vullen of maak je er soep of rijstpap van. 

 

Westers gezien zijn ze een rijke bron van vezels wat onze spijsvertering en darmbeweging weer ten goede komt.  Hierdoor ondersteunen ze het afslankproces.  Ze zijn immers zoet van smaak en versterken daarmee het element aarde / ofwel de maag en milt functiekring. Niet voor niets spelen ze een rol in het reguleren van bloedsuikerspiegels waardoor ze ingezet kunnen worden bij de behandeling van diabetes type2. 

Naast rijk aan eiwitten zitten ze boordevol mineralen en calcium.  Daarmee dragen ze bij aan de preventie van osteoporose.

Werking van Azukibonen:

  • Verdrijven van damp
  • Promoot urineren en vermindert oedeem
  • Verspreid bloed stagnatie
  • Verminderd vuur toxiciteit

 

OPGELET:  Bij zwangerschap vermijd excessief gebruik.  Dampafdrijvende werking kan leiden tot een miskraam bij overmatig gebruik. 

Kan leiden tot droogte bij frequent gebruik dus het advies is om het echt in te zetten bij dampsymptomen.

adzuki bonen bio
0
Aantal x verkocht
Waardering
3.4/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0