Hong Zao – Rode dadels

Hong zao rode dadels

hong zao rode dadels gepresenteerd op een bord

smaak

Zoet

Meridiaan

Maag & Milt / Hart

standaard dosering

3-12 dadels

Temperatuur

Warm / Neutraal

ACHTERGROND

Rode dadels kun je makkelijk in combinatie gebruiken met  Goji bessen.  Dadels zijn zoet van smaak en warm van kwaliteit.  

Dadels worden veelal ingezet bij mild qi deficientie syndromen.  Vanwege de bloedvoedende eigenschappen van beiden kruiden zijn ze aan te raden na de menstruatie en al zeker na de zwangerschap. 

Je gebruikt ze in warme maaltijden, soep of gewoon in de thee.  De grote dadels (Da Zao) bevatten vaak een pit – de kleinere gedoogde dadels worden veelal pitloos aangeboden.   Deze die je bij ons koopt zijn deze laatste. 

De Chinese rode dadel ook gekend als Jujube wordt reeds verschillende millenia gecultiveerd.  Afkomstig uit China vind je hem tegenwoordig ook in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs Zuid-Europa.  Ze komen in verschillende maten voor. 

Ze zijn rijk aan vitamine A,B en C.  Een goede boost voor je immuunsysteem dus.  Rijk aan magnesium en calcium met een hoog vezel gehalte. 

 

De werking van Dadels:

  • Werken op de maag en hart meridiaan
  • Tonificeren qi
  • Tonificeren de mild
  • Voeden het bloed
  • Bevorderen rust

(zoals bv. bij insomnia veroorzaakt door hartqi deficientie)

OPGELET:  Bij voedsel stagnatie te vermijden.  Een opgeblazen buik laat je de dadels beter achterwege.  Dat betekent dat je ook met zwangerschap behouden te werk dient te gaan met dit product.  Het wordt immers betwistbaar als er sprake is van damp-hitte, flegma-hitte of overmatige damp. 

hong zao rode dadels gepresenteerd
0
Aantal x verkocht
Waardering
5/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0