Pai Mu Tan BIO Green / White Tea

Organic Green / White Tea

Karakter

Complex met frisse en langdurige smaak

Gram / liter

13 gram

Intrektijd

1 min.

Temperatuur

98 Graden Celcius

ACHTERGROND

Deze thee heeft een best complex karakter.  Door zijn unieke ligging op het hoogste punt van Fuding, gewikkeld in mist en omgeven door een heerlijke zeelucht is deze thee zacht en fris.

 

De Provincie Fujian ligt aan de zuidoostkust van China en grenst aan Guangdong in het zuiden.  Aan de overzijde van de Straat van Taiwan ligt het eiland van Taiwan in het Oosten.  In de 15e eeuw was de provincie een uitvalsbasis voor zeelieden die zich later op de Filipijnen, Indonesië en Maleisië zouden vestigen. 

 

In het Noord-Oosten van de provincie ligt de stad Fuding aan de grens met Zhejiang Provincie.  Het is een bergachtige omgeving met een groot deel kust.  De regio is beken d om de Taimu Mountains beter bekend als Wonderland aan Zee.  Deze kenmerkt zich door de vele hoge en stijle bergen, spectaculaire rots formaties en afgezonderde grotten.   Een mistig klimaat met rivieren en parken. 

 

Fuding staat bekend om zijn witte thee.  Pai Mu Tan betekent letterlijk ‘witte pioenroos’.   Bai Mu Dan – uitgesproken Pai Mu Tan is een meer fruitige thee met een volle body en fleurig aroma.  Hoewel Pai Mu Tan met name een witte thee is wordt deze versie meer onder de groene thee weggezet vanwege zijn licht hogere graad van oxidatie. 

De bladeren worden 1 tot 3 dagen zongedroogd waarna ze vervolgens kort (1-3 uur) gestapeld worden voor oxidatie.  Hierna worden de bladeren gebakken voor verdere verpakking.  Belangrijk in het proces is dat de bladeren met zachtheid behandeld worden om breuk in de cellulaire structuur te vermijden. 

 

De bladeren van deze thee zijn jonge bladeren   Ze hebben een groen tot bruine kleur met grote natuurlijke vorm.  Ze groeien op een hoogte van 8 tot 900 meter en worden in de maand april geplukt.  Door het delicaat verwerkingsproces is  het een erg zachte thee met een heerlijke fris karakter. 

Witte Thee is rijk aan GABA.  Gamma-Aminobutyric acid

GABA is noodzakelijk om een kalmerend effect te produceren.  Vertraagd daarmee de harslag en bloeddruk.  Het promoot relaxatie voor het slapen gaan.

reacties

"Ik vind deze thee erg fijn omdat hij een goede uitwerking lijkt te hebben op mijn darmen. Daarnaast helpt zijn frisse karakter me met de vele uren op de mat"
Nathalie
Yoga Docente
"Ik hou van frisse thee. Deze is daarin echt een uitblinker. Zeker aan te raden"
Tina
Verpleegkundige
"Super thee. Vooral in de zomer drink ik deze graag. Ik voel letterlijk hoe het me verkoeling brengt en me lekker veel energie geeft"
Kristof
HR-Manager
"Ik gebruik deze thee met name als ik lange dagen maak in de sportschool. Lekker verkoelend en energizing."
Tim
Fitness Instructeur
0
Aantal x verkocht
Waardering
4.7/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0