Ruby BIO Oolong Tea – Taiwanese style

Organic oolong Tea

Karakter

Licht zoet met een hint geroosterd

Gram / liter

14 gram

Intrektijd

2 min.

Temperatuur

98 Graden Celcius

ACHTERGROND

Deze licht zoete thee met een hint geroosterd is afkomstig uit Anhui – Huang Shan.  In China staat zij vooral bekend om haar gebruik in de ice tea sector.

 

Anhui is een provincie van China gelegen in het Oosten, dwars door de stroomgebieden van twee grote rivieren.  De naam stamt af van twee zuidelijke steden.  Nl. die van Anqing en Huizhou.  De heuvels van het zuidoostelijke Anhui kenmerken zich door een unieke eigen cultuur.  Topografisch gezien is het een behoorlijk diverse regio.  Ook qua klimaat verschilt het van noord tot zuid.  Het noorden is meer gematigd met droge seizoenen hoewel in juni en juli erg zware regenbuien wel eens overstromingen kunnen veroorzaken.  Anhui staat bekend om zijn Lingbi – stenen.  Deze zijn zo’n 700 miljoen jaren oud en hebben de bijzondere eigenschap dat ze als muziek klinken als je er op tikt. 

 

Deze thee komt specifiek uit het Huang Shan gebergte in het zuiden van Anhui.  Huang Shan betekent Gele Berg en het landschap staat bekend om de vele granieten rotsen die uit een zee van wolken oprijzen.  Het gebied staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.   Yunhai wordt het wel eens genoemd.  Zee van wolken.  Hierdoor was het een populair onderwerp voor schilderkunst en poëzie.  Meer dan 20 000 gedichten in de Chinese literatuur zijn gewijd aan dit gebied.

De Ruby Oolong thee is een wat sterker geoxideerde Oolong die weliswaar afkomstig is uit China maar op de traditioneel Taiwanese manier bereid is.  Door zijn hoge graad van fermentatie heeft zij een zacht-zoet aroma.  Door zijn hogere oxidatie graad leunt het meer naar de zwarte thee soort en is daarom een veelgebruikte thee bij afvallen. 

 

De thee wordt meestal geoogst eind april en groeit op een hoogte van 8 tot 900 meter.  De donkere, bijna zwart groene bladeren zijn medium strak en klein gerold met een vrij onregelmatige vorm.  Zijn zoete aroma doen denken aan een honingrijke smaak.  Het is een heldere thee met een lange nasmaak.  Of je hem nu als ijsthee of warm drinkt, het blijft telkens weer genieten.

reacties

"Heerlijk zoete smaak en toch niet te dominant aanwezig. Blijft één van mijn favorieten omdat het zo lekker lichte is voor een Oolong"
Arjen
Boekhouder
"Ik ben zelf ooit in Huangshan geweest en de heerlijke thee doet me altijd terug denken aan dat sprookjesachtige landschap."
Tim
Ondernemer
"Ik vind dit een heerlijke thee om op een warme zomerdag mee te nemen naar mijn werk. Lekker gekoeld"
Saskia
Verpleegkundige
"Ik vind het een fijne thee. Ik gebruik hem vaker in combinatie met mijn dieet als ik net dat kilootje extra er af wil. Of het helpt is moeilijk te zeggen, maar ik voel me er wel goed bij"
Patricia
Administratief bediende
0
Aantal x verkocht
Waardering
4.5/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0