Gou Qi Zi – Goji bessen BIO

Guo qi zi bio

goji bessen uit een thee kopje gepresenteerd

smaak

Zoet

Meridiaan

Lever - Long - Nier

standaard dosering

5 - 18 gram

Temperatuur

Neutraal

ACHTERGROND

Goji bessen zijn een hot item.  Ze worden wel eens onder de super foods vermeld.  Het leuke van goji bessen is dat je ze op allerlei manieren kunt inzetten om je gezondheid te ondersteunen.  Uiteraard is het daarbij belangrijk om eerst te kijken naar de werking van goji.

Goji heeft een zachte geur met een zoete en licht zure smaak.

Je kunt goji bessen gebruiken in je thee, congee, rijstpap, havermout, … noem maar op.  De combinaties zijn niet op één hand te tellen.  Daarbij gebruik je slechts een kleine hoeveelheid waardoor het supplement erg voordelig is. 

De meeste van ons kennen met name de bovenstaande gedroogde variant maar ook de verse variant is vrij makkelijk te verkrijgen.  Je zou ze zelfs zomaar in de vrije natuur kunnen vinden.  Vooral in de omgeving van heggen en weiden.  Doorheen elk jaargetijde gratis beschikbaar, als je weet waar te zoeken. 

Zoek maar eens op de naam Lycium Barbarum – dan weet je waar je naar op zoek bent.  Nog makkelijker—je koopt de bessenstruik bij jou in het tuincentrum.  In dat geval kijk je naar de naam: ‘Gewone Boksdoorn’,  een plant uit de nachtschadefamilie en zoals je kan raden – komt deze oorspronkelijk uit Azië.  Traditioneel werden deze bessen ingezet om het immuunsysteem te stimuleren bij verkoudheid en griep. 

De werking van Goji bessen:

  •   Ze werken op nier en lever meridiaan
  •   Ze voeden daarbij nier en lever yin
  •   Supplementeren het bloed en de jing
  •   Hebben een gunstige werking op het zicht.

 

OPGELET:  Dit product dient met behoud gebruikt te worden bij uitgesproken hitte klachten.   Daarnaast wordt voorzichtigheid geadviseerd bij mild deficiëntie met name als er sprake is van diarree.  Ook tijdens de zwangerschap met behoud te gebruiken.

0
Aantal x verkocht
Waardering
5/5

Wil Je Blijven Leren?

Schrijf je dan nu in voor
onze maandelijkse nieuwsbrief

Have no product in the cart!
0